Kallas: Barrosole ei meeldiks, kui komisjonis koht tühjaks jääb

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Toomas Huik

Andrus Ansip võiks Eesti eurovoliniku portfelli Euroopa Komisjonis üle võtta juba enne Euroopa Parlamendi valimisi, sest pole hea, kui koht sügiseni täitmata on, leidis Siim Kallas täna Kuku raadio saates «Nädala tegija».

Kallase sõnul on ta Euroopa Komisjoni presidenti José Manuel Barrosot teavitanud, et lahkub voliniku kohalt enne komisjoni tööperioodi lõppu lähinädalatel.

«Loomulikult oli sellest Barrosoga juttu, aga ega ta erilisi soovitusi ei andnud. Informeerisin teda, et selline asi võib juhtuda, kuigi ma alguses arvasin, et ma olen võib-olla huvitatud Euroopa Parlamenti kandideerimisest. Eks mul oli kõhklusi ja kahtlusi palju. Sellest on Barrosoga juttu olnud, et komisjoni saadetakse Andrus Ansip,» ütles Kallas.

Kallase sõnul tuli talle üllatusena Ansipi täna Raadio 4-le öeldu, et komisjoni koht võib jääda tühjaks kuni uue komisjoni ametisseasumiseni sügisel.

«Vist siis on see reaalne. Ma olen ette kujutanud, et Eesti saadab siiski Ansipi ka vahepealseks ajaks. Komisjonile see kindlasti ei meeldi. Nad kindlasti tahaks saada inimest, kes minu portfelli üle võtab. Aga see on Barroso otsustada,» kommenteeris Kallas.

Samas oli Kallas kindel, et Ansip on parim volinikukandidaat, sest tema kasuks räägib värske kogemus peaministrina.

«Ma arvan, et ta võetakse komisjonis väga hästi vastu. Tal on väga hea šanss saada järgmises komisjonis väga hea ja oluline vastutusala.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles