Veidemann: küsimus on, kuidas tööealisi inimesi Eestist lahkumast hoida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Veidemann
Rein Veidemann Foto: Postimees.ee

Kirjandusteadlane Rein Veidemann tõi Eesti praeguseid suurimaid probleeme kirjeldades välja kolm punkti, millest tähtsaimaks peab tööeas inimeste riigist lahkumist.

«Üks teema on muidugi ühiskondlik dialoog, mis peab viima ühiskondliku leppeni,» ütles Veidemann, kirjeldades Postimehe palvel tähtsamaid teemasid, mida president Toomas Hendrik Ilves oma aastapäevakõnes võiks puudutada.

«Väga paljudes erinevates valdkondades räägitakse kokkulepetest, mida ei tehta mitte ainult parteide vahel, vaid mis omavad palju laiemat pinda ja kuhu kaasatakse ka teised kodanikuühendused. Me vajame väga laiapõhjalise dialoogi taastamist,» arvas Veidemann.

«Teine teema on see, kuidas ikkagi välja pääseda sellest seisakust, kuhu Eesti poliitiline elu ja majandus on jõudnud – missugused peaksid olema need käigud,» jätkas ta.

«Kolmas tähtis teema – ma tõstaks selle isegi esiplaanile – on see, mida teha ja kuidas olla, et Eesti oleks elamisväärne ja et siit ei mindaks ära töövõimaluste või elamisväärse keskkonna puudumise pärast,» rääkis Veidemann.

«Et ei põgenetaks Eestist, sest see, mis praegu toimub, ei ole ainult noortele omane maailma tundmaõppimine, seiklus ja kogemuste varumine, mis on loomulik – siit lähevad ära ka inimesed, kes on täies tööeas ja kelle panus on vajalik Eestis. Küsimus on, kuidas just nimelt seda osa elanikest Eestis kinni hoida,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles