Otse Kiievist: inimesi valdavad segased tunded

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased täna Kiievi iseseisvusväljakul.
Valitsusvastased täna Kiievi iseseisvusväljakul. Foto: SCANPIX

Maidan on täna õhtul koduks segastele tunnetele - ühelt poolt on inimesed vastuvõetud otsuste valguses rõõmsad, samas aga pole kuhugi kadunud lein ega raev, rääkis Läti raadio korrespondent Olga Dragileva Postimehele.

Dragileva rääkis kella 21.30 ajal, et see, mis praegu Kiievi keskväljaku enda alla on võtnud, näib olevat kooslus leinast ja rõõmust. «Inimesed ütlevad, et see on võidukas päev, ent samas ei ole nad saavutanud seda, mida tahtsid. Inimesed tahavad, et Janukovõtš astuks tagasi, aga seda pole juhtunud,» rääkis ta.

Täna õhtul toimus seal ka leinamissa - läbi rahva toodi mitu kirstu, milles olid rahutustes hukkunud meelavaldajad. «See oli väga kummaline. See oli segu nii erinevatest emotsioonidest,» kirjeldas ta.

Sama segaste tunnetega võeti vastu ka uudis ülemraada otsusest, mis lubab endisel peaministri Julia Tõmošenkol vanglast vabaks pääseda. «Ta on vastuoluline poliitik. Keegi ei tea, kas tema tagasitulek teeb midagi head,» rääkis ajakirjanik.

Dragileva kirjeldas, kuidas Maidani nõukogu üks juhtidest pidas laval kõne, milles ütles, et kui homme hommikul kella 10ks ei saavutata Ukraina võimude ja opositsiooni vahel kokkulepet, asuvad protestijad rünnakule. «Kogu rahvas väljakul vastas sellele valjude heakskiitvate hüüatustega,» sõnas ta, lisades, et samas skandeerib rahvas kõigile neile väljaütlemistele, mis nõuavad president Janukovõtši tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles