Toobal: koalitsiooni toetuse languse üks põhjus on Ansipi lahkumissoov

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali hinnangul on koalitsioonierakondade toetuse languse taga tülid Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) vahel ja peaminister Andrus Ansipi kavatsus valitsusjuhi kohalt taanduda.

«Peaminister kui «äramineja» ei julgusta inimesi Reformierakonnale ja IRLile häält andma,» kommenteeris Toobal erakondade populaarsusuuringu värskeid andmeid.

Koalitsiooni toetuse languse põhjusena nimetas Toobal ka segadust õpetajate palkade küsimuses, kus valitsus,  eelkõige IRLi kuulub minister Aaviksoo, on nimetanud kriitikuid valetajateks.

«Teiseks pole ilmselt inimestele meeltmööda ka rahandusministri teadaanne kärpevajadusest kõigis valdkondades. Suur osa Eesti inimestest ei tunne oma rahakotis, et riik oleks kriisist veel taastunudki ning seega mõjub külma dušina jutt uuest kärpekavast,» lausus Toobal.

Keskerakonna toetuse ühe põhjusena näeb Toobal seda, et erakond kinnitas oma europarlamendi valimisnimekirja esimesena ning seal on tugevad kandidaadid, kelle poolt inimesed meelsasti hääletavad.

Samuti nimetas Toobal toetuse tõusu põhjustena võitlust õpetajate palkade eest ning erakonna tööd Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles