Saarts: president rääkigu palgalõhest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts leiab, et president Toomas Hendrik Ilves võiks oma aastapäevakõnes puudutada ka Eesti murekohti, milleks on eelkõige sooline palgalõhe ja piirkondlik ebavõrdsus.

«President on seni rõhutanud, et Eestil läheb hästi ning me peaks oma riigi üle uhked olema. Taskaalu mõttes võiks aastapäevakõnes puudutada ka neid valdkondi, kus meil ometi nii hästi ei lähe ning kus oleks vaja rohkem pingutada,» arvas Saarts Postimehe palvel presidendi kõnesse teemasid soovitades.

«Ennekõike on selleks sooline palgalõhe ja regionaalne ebavõrdsus, kus Eesti on olnud juba aastaid Euroopa punane latern. Tõsist avalikku diskussiooni ja poliitikute vilgast tegutsemist nende murekohtadega võitlemiseks me paraku aga ei näe. Ehk aitab nende probleemide esiletõstmine neid ka paremini teadvustada,» lootis politoloog.

«Loomulikult peaks president põgusalt puudutama ka uue valitsusega seonduvat. Vähemalt mainima, mis võiks olla tema meelest selle valitsuse suurim väljakutse,» lisas Saarts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles