Nestor: valitsusparteide toetuse langust mõjutavad segased ajad

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni aseesimehe Eiki Nestori hinnangul mõjutasid valitsusparteide toetuse langust veebruaris valitsuses valitsevad segased ajad.

«Samuti on selgelt näha, et valimiste ajal tõusnud Isamaa ja Res Publica Liidu toetusprotsent hakkab jälle taanduma. Atraktiivse kampaaniaga võib toetus mõneks ajaks üles tõusuta, aga keegi ei jaksa sellist kampaaniat kogu aeg pidada ja see läheb valijatelt meelest. Need on reeglipärased asjad, mis ikka reitingutega toimuvad,» ütles Nestor Postimehele.

Nestori hinnangul ajakirjanduse suurt tähelepanu pälvinud ajakirjaniku Anvar Samosti liitumine IRLiga erakonna reitingut ei mõjuta.  «See sündmus ei ole nii suur, et see võiks reitingut nii palju ühes või teises suunas mõjutada. Edu talle poliitikas, aga niivõrd suurt mõju erakonna reitingul seoses tema isikuga ei oska ma küll ennustada,» sõnas Nestor.

Opositsiooni toetuse tõusu mõjutas Nestori hinnangul kindlasti valitsuserakondade toetuse langus, kuid toetajaid on tema sõnul juurde tulnud eelkõige nende inimeste seast, kellel seni erakondlikku eelistust ei olnud.

«Need, kes loobusid valitsusparteisid toetamast läksid ilmselt nende hulka, kellel pole eelistust. Päris nii see ei ole, et inimene on täna ühe erakonna ja homme teise erakonna poolt, seda juhtub harva. Aktiivse tegevusega suudavad erakonnad võita toetajaid just nende seast, kellel vahepeal valikut ei olnud,» lausus Nestor.

Ta lisas et Keskerakond naudib veel kohalike valimiste võitu ning osa toetusest võib erakond endiselt veel selle arvele panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles