Aaviksoo: Afganistanis tuleks hakata vastutust üle andma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo rõhutas Riias toimunud NATO Parlamentaarse Assamblee kevadistungjärgul, et NATO on olnud Afganistanis üksmeelne ning nüüd on tähtis hakata andma vastutust julgeoleku eest järk-järgult üle Afganistani julgeolekujõududele.

«Olgugi, et julgeolekuolukord Afganistani põhjaosas pole veel kaugelti täiuslik, võiks just selles piirkonnas hakata esimesena mõtlema vastutuse üle andmisest kohalikele julgeolekujõududele,» märkis minister oma sõnavõtus.

Tema sõnul oleks vastutuse üleandmise alustamine kõige kindlam märk selle kohta, et NATO operatsioon Afganistanis on edukas. «Samas ei tohiks me end siduda kindlate tähtaegadega, vaid lähtuda tuleb tegelikest võimalustest kohapeal,» rõhutas kaitseminister.

Samuti pidas kaitseminister oluliseks, et need riigid, kelle väeüksused pärast vastutuste üleandmist Põhja-Afganistanis vabanevad, ei viiks oma üksusi Afganistanist välja, vaid leiaks võimalusi osaleda teiste Afganistani piirkondade stabiliseerimisel.

NATO Parlamentaarse Assamblee istungjärgust võtsid osa 28 NATO liikmesriigi ja 13 partnerriigi esindajad.

NATO Parlamentaarne Assamblee on NATO liikmesriikide seadusandjaid ühendav organisatsioon, mis loodi 1955. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles