Joonas Tartu: kontsert oli väga-väga lihtne

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Tartu
Joonas Tartu Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Teatrijuht Joonas Tartu sõnul oli seekordne vabariigi aastapäeva kontsert vormilt väga lihtne, kuid sel õnnestus näidata, kes on inimesed meie kõrval ning kui erinevad ja sarnased me oleme.

«Eks allegooriaid ja mõtteid leiab kontserdist igaüks ja palju ning erinevaid. See ongi kunsti võlu. Kindlasti ei hakka ma nähtut arvustama. Austan iga asjatundja pühendunult tehtut, tema nägemust ja vaatenurka,» sõnas Tartu. «Sel korral on omal kohal ütlus, et tegemist oli kontserdiga. Vorm väga-väga lihtne, ilma igasuguse vigurdamiseta ja see töötas. Karge, puhas…»

«Vaated kodudesse… eludesse… Et leida äratundmist, et saada teada, kuidas elatakse… Kes me oleme, kes on me kõrval. Kui erinevad ja sarnased me oleme. Ehk on see omal kohal ka meeldetuletusena… Võimule, vaimule, meile kõigile… Milline me Eesti on… Kes ja millised on need inimesed me kõrval… Ses osas oleks võinud ehk sügavamakski minna.»

Ta lisas, et seekordne Vabariigi sünnipäev on juba hommikust peale mõjunud karge ja puhtana, kuigi külmakraade on sel korral tavatult vähe. «Ehk on seekordne sünnipäev isegi liiga mõtlik ja vahest ehk kurvameelnegi. See on sünnipäev, väga rõõmus päev!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles