Agu Uudelepp: Ilves ületas kaheksandal katsel lati suure varuga

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Väino Silm

EBSi kommunikatsiooniõppejõud Agu Uudelepp ütles president Toomas Hendrik Ilvese aastapäevakõnet kommenteerides, et tegu oli riigimehe kõnega inimestele, kes hoolivad oma riigist ja mõistavad, et Eesti edu on Eesti inimeste panuste summa.

Uudelepp ütles Postimehele, et presidendil on riigi esiarvamusliidrina vabariigi aastapäeva kõnet koostades sama mure, mis igal viimasel kui kolumnistil oma järjekordset arvamusveergu kirjutades: mida öelda?

«Kas minna välja odava populaarsuse peale ning loopida päevapoliitilisi kalambuure, kus ise oled vaimukas ja teised kas just vaimuvaesed, aga igal juhul mitte niivõrd andekad? Või siis proovida panna inimesi kaasa mõtisklema igavikulistel teemadel, et paremaks muutuks maailm, mitte autori minapilt seal sees?» lausus ta.

Uudelepa sõnul valis Ilves seekord ilmselgelt teise viisi ning ületas kaheksandal katsel suure varuga lati, mida toetajad pidasid talle algusest peale jõukohaseks. «See oli riigimehe kõne inimestele, kes hoolivad oma riigist ja mõistavad, et Eesti edu on Eesti inimeste panuste summa. Igal teemal on oma koht ning vabariigi aastapäeva kõne peakski olema pilk ühisesse tulevikku, mitte palk oponentide silma,» märkis Uudelepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles