Alliksaar: kontserdist õhkus rohkem Tartut ja Viljandit

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Alliksaar
Kristiina Alliksaar Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teatrijuht Kristiina Alliksaare sõnul on natuke kahetsusväärne, et Pärnus toimunud vabariigi aastapäeva kontserdist õhkus pigem Tartut ja Viljandit.

«Eesti Vabariigi 96. aastapäeva kontserdist õhkus Tartut, isegi pigem pärimuslinna Viljandit, kui Pärnut ja sellest oli veidi kahju. Pärnul on ju kindlasti palju pakkuda,» sõnas Alliksaar.

«InBoili tänaseks juba legendaarne «Soo», Viljandist Tartusse kolinud haldjad Kristiina Ehin ja Silver Sepp, pärimusmuusika lippu kõrgel hoidev Estonian Folk Orchestra - Pärnu vaimuga ei oskagi neid siduda, kuigi kõik on kahtlemata väärikad artistid ja täitsid antud rolli auga.»

«EFO positiivne energia jõudis minuni ka läbi arvutiekraani, saalis pääses Tuulikki Bartosiki väega juhitud koosseis kindlasti veel mõjusamalt võimule ja seda muusikast osasaamise lusti oli väga hea vaadata. Eesti rahvamuusikat kuulates taban ennast ikka ja jälle mõttelt, kuivõrd mantralik ja lausa raviv mõju sellel on - «Ei mullast» seade koos loomiselaulu fragmentidega mõjus just selliselt, rahustavalt ja lummavalt.»

«Videomaterjal jõudis ekraani vahendusel saalis vahetult vaatajaga võrreldes kindlasti erinevalt, kuid ehk oli nendest lihtsatest inimestest kaadritel mõju tänastele ja tulevastele riigijuhtidele. Ehk tuletasid need meelde seda tavalist ent siiski haruldast inimest vaid miljonist meist, kellele mõeldes juhid oma otsuseid peaksid tegema,» lausus Alliksaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles