Bolotnaja kohtuotsuse väljakuulutamise ajal vahistati üle 200 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene politsei vahistas Moskvas enam kui 200 inimest, kes avaldasid kohtu juures meelt Kremli-vastaste meeleavaldajate süüdimõistmise vastu.
Vene politsei vahistas Moskvas enam kui 200 inimest, kes avaldasid kohtu juures meelt Kremli-vastaste meeleavaldajate süüdimõistmise vastu. Foto: SCANPIX

Vene politsei vahistas esmaspäeval Moskvas enam kui 200 inimest, kes avaldasid kohtu juures meelt Kremli-vastaste meeleavaldajate süüdimõistmise vastu, ütlesid võimud.

«Seoses katsetega rikkuda Zamoskvoretski kohtu juures avalikku korda on vahi alla võetud veidi üle 200 inimese,» ütles Moskva politsei pressiesindaja.

Õhtul kogunes Moskva kesklinna umbes 300 inimest, kellest 70 viidi jaoskonda, teatasid võimud hiljem.

Teateid nõndanimetatud Bolotnaja kohtuasja otsuse vastu protestijate vahistamistest on tulnud ka Peterburist.

Moskva Zamoskvoretski rajooni kohus mõistis reedel kaheksa opositsiooniaktivisti süüdi massirahutuste korraldamises ja vägivallas politsei vastu. Esmaspäeval määrati seitsmele neist kahe ja poole kuni nelja-aastane vangistus, üht karistati tingimisi.

Süüdimõistetud aktivistid on Sergei Krivov, Aleksandra Naumova, Andrei Barabanov, Aleksandr Polihhovitš, Artjom Savjolov, Stepan Zimin, Deniss Lutskevitš ja Artjom Beloussov.

Opositsioon korraldas kolmandat korda Venemaa presidendiks valitud Vladimir Putini ametissevannutamise eelõhtul, 2012. Aasta 6. mail Moskvas meeleavalduse, mis lõppes politsei ja osalejate vaheliste kokkupõrgetega. Politsei pidas kinni üle 400 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles