Raul Rebane presidendi kõnest: ebatavaline, riskantne, tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meediaekspert Raul Rebane nimetas president Toomas Hendrik Ilvese tänavust aastapäevakõnet ebatavaliseks, riskantseks ja kindlasti mitte kõigile meeldivaks, kuid seejuures oli tema hinnangul «kõva sõna», et president julges päevakajaliste teemade käsitlemise asemel vaadata homsesse päeva.

Rebane ütles Postimehele antud videointervjuus, et presidendil on kohustus visioneerida tulevikku ja näidata teisi teid. «Ta sõnastas selle ülitäpselt kolme valdkonnaga ja see on tema prioriteet. Kindlasti võib olla erinevaid arvamusi, aga see on tema isiklik sügav nägemus,» rääkis ta.

Rebase sõnul oli kõne ebatavaline, riskantne ja kindlasti mitte kõigile meeldiv, aga samas täitis see tema hinnangul rolli, mida presidendi kõne täitma peab. «Üllatav on see, et president julges minna riskile unustada ära päevakajalised probleemid,» ütles ta. «Üllatav oli riskiaste minna eemale tänasest ja vaadata homsesse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles