Saakašvili: Putin kavatseb Krimmis üht-teist korraldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili Maidanil 7. detsembril 2013.
Mihheil Saakašvili Maidanil 7. detsembril 2013. Foto: SCANPIX

Gruusia endine president Mihheil Saakašvili soovitab Ukraina uuel võimul pöörata suurt tähelepanu Krimmi poolsaarele ja sealsetele inimestele

Ta on nimelt veendunud, et «Venemaa president Vladimir Putin kavatseb seal midagi korraldada».

«Halb uudis seisneb selles, et Putin kavatseb seal loomulikult midagi teha. Hea uudis on see, et te juba teate seda. Ta tegi seda kõike juba meil Lõuna-Osseetias ja Abhaasias. Ta annab välja passe, tahab korraldada provokatsioone, tahab kasutada laevastikku selleks, et pääseda ligi maakitsusele, mis ühendab Krimmi ülejäänud Ukrainaga ning luua sinna koridor,» rääkis Saakašvili Espresso TV vahendusel.

Saakašvili väitel plaanivad venelased moodustada omamoodi koridori Abhaasia, Krasnodari, Krimmi, Odessa, Mõkolajivi ja läbi Moldova Transnistriasse.

«Need on nende arutud plaanid. Nad arvestavad, et ei suuda hoida kinni postsovetlikkust alast. Ja tema ütleb: hea küll, ma kaotasin Ukraina, kuid suurendasin Venemaa territooriumi.»

Selleks, et Putini plaanid sassi ajada, soovitab Gruusia endine president teha tööd sealse rahvaga, et tõrjuda eemale Vene propagandat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles