Maanteeamet: teed hakkasid lagunema

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Telliskivi tänav, Paldiski maantee poolne ots.
Pildil Telliskivi tänav, Paldiski maantee poolne ots. Foto: Peeter Langovits

Seoses soojade ilmade püsimisega on maanteeamet maanteede kahjustamise vältimiseks asunud kehtestama massipiiranguid nõrgema kandevõimega teedel. Praegu on raskeveokite liikumist kõige rohkem piiratud Viljandi ja Pärnu maakonnas.

Maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rain Hallimäe sõnul on päevaste plusskraadide tulemusena teede muldkehad hakanud sulama, mille tõttu väiksema kandevõimega teekonstruktsioonid võivad kaotada suure osa oma kandevõimest.

«Me oleme ebatavaliselt sooja veebruarikuu tõttu juba asunud paigaldama massipiirangu liiklusmärke ning tänase seisuga kehtivad need rohkem kui tuhandel kilomeetril meie teedel,» selgitas Hallimäe, kelle sõnul piiratakse kevadeti raskeveokite liikumist tavaliselt umbes 4000 kilomeetril.

Hooldeosakonna juhi kinnitusel taastub tee vajalik kandevõime alles siis, kui teekonstruktsioonid on täielikult sulanud ja tahenenud. Sõltuvalt ilmast juhtub see tavaliselt alles mai alguseks.

Täpsema info teede sulamise tõttu kehtestatud massipiirangutest leiab aadressilt http://tarktee.mnt.ee/, valides parempoolsest ülemisest menüüst lahtri alt «defineeri ise» valikud «Massipiirangud» ja «Massipiirangud joonena». Samas on menüü «kasulikud lingid» all ka üle-eestilise massipiirangute tabel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles