Mai kujunes liikluses selle aasta mustimaks

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais hukkus Tallinnas Väike-Ameerika ja Koidu tänavate ristmikul juhtunud liiklusõnnetuses 55-aastane mees.
Mais hukkus Tallinnas Väike-Ameerika ja Koidu tänavate ristmikul juhtunud liiklusõnnetuses 55-aastane mees. Foto: Karli Saul

Mais kaotas liiklusõnnetustes elu seitse inimest ning vigastada sai 139 liiklejat, mida on nii õnnetuste kui ka ohvrite üldarvu poolest rohkem kui tänavu varasematel kuudel.

Maikuus suurenes eelkõige jalakäijate ja kaherattalistega juhtunud õnnetuste osakaal, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja.

Hukkus kolm jalakäijat, üks mootorrattur ja üks jalgrattur. Samuti hukkus üks autojuht ja üks kaasreisija. Liikluses sai vigastada 59 jalakäijat, jalgratturit, mootorratturit ja rolleril liiklejat.

Möödunud aasta mais sai liiklusõnnetustes viga 197 ning hukkus kuus inimest.

Aasta algusest on liikluses hukkunud 23 inimest, mida on möödunud aastaga võrreldes 14 võrra vähem. Vigastada on samal perioodil saanud 527 inimest ehk 145 inimest vähem kui 2009. aastal.

Joobes juhid on sel aastal põhjustanud 28 inimvigastustega lõppenud liiklusõnnetust, mida on enam kui poole võrra vähem kui eelmise aasta samal perioodil (87).

PPA juhtivkorrakaitseametniku Marili Kohava sõnul oli enam kui pool ohvritest liikluses vähemkaitstud osalejad. «Auto kokkupõrkel jalakäija või kaherattalisega on alati rängemad tagajärjed viimastele,» ütles Kohava.

Tema sõnul on õnnetuste ära hoidmisel esmatähtis tähelepanelikkus ja üksteisega arvestamine.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles