Pildid: Haapsalus algasid uue mängufilmi võtted

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haapsalus algasid täna mängufilmi «Vehkleja» võtted. Film valmib Eesti, Soome ja Saksamaa koostöös ning selle peaosas mängib Märt Avandi.

Filmi tegevus leiab aset 1950. aastate Haapsalus ning põhineb osaliselt Eesti sportlase ja treeneri Endel Nelise elulool. Nimelt saabub 1952. aastal Haapsallu meistersportlane Endel ja asub tööle kohaliku kooli kehalise kasvatuse õpetajana. Kuigi õpilastega kontakti saavutamine on introvertsele mehele esiotsa raske, saab vehklemisest pikapeale eneseväljendamise vahend lastele ja nende õpetajale, vastastikune teekond, mille käigus kosuvad ning tervenevad mõlemad osapooled.

Lisaks Märt Avandile löövad filmis kaasa Ursula Ratasepp, Hendrik Toompere, Jaak Prints, Kirill Käro, Lembit Ulfsak, Joonas Koff, Liisa Koppel, Ann-Lisett Rebane jt.

Filmi režissöör Klaus Härö on rahvusvaheliselt tuntud soomerootsi lavastaja, kelle filme («Kirjad isa Jaakobile», «Emadest parim» ja «Elina») on Soome esitanud korduvalt Oscarile. Filmi operaator on Tuomo Hutri ja kunstnik Jaagup Roomet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles