Moskva: raketikilbi lepe on suunatud Venemaa vastu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin..
Venemaa alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin.. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Kremli alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin tõdes, et eilne kokkulepe USA tõrjerakettide paigutamisest Poola pinnale on suunatud Venemaa vastu ning see ei tule suurriikide suhetele kasuks.


«Fakt, et see sõlmiti väga keerulise kriisi ajal USA-Vene suhetes olukorra pärast Gruusias,  näitab muidugi, et raketitõrjesüsteemi kasutatakse mitte Iraani vastu, vaid Venemaa strateegilise potentsiaali vastu,» ütles Rogozin telefoniintervjuus Reutersile.

Samasugusel arvamusel on ka president Dmitri Medvedev, kes kohtus täna Saksa liidukantsleri Angela Merkeliga, vahendas AFP.

Varssavi nõustus eile lubama oma pinnale USA globaalse raketitõrjesüsteemi komponente pärast seda, kui Washington lubas tugevdada ka Poola enda õhutõrjesüsteeme, mis Moskvat juba pikemat aega teravalt ärritab.

Rogozin võttis kritiseerida ka USA positsiooni praeguses kriisis Gruusias ning pidas seda kahe riigi suhetele kahjulikuks. «Minu arvates ei käitu Ühendriigid ettevaatlikult selles olukorras,» nentis ta.

«Selle asemel, et saada täielikku moraalset ja poliitilist toetust võitluses tegeliku agressori ja etnilise puhastuse vastu, oleme me kuulnud massiliselt ebameeldivaid sõnu ja ähvardusi. See muidugi ei tugevda meie sidemeid,» leidis Venemaa suursaadik NATOs.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles