Bush: Venemaa peab lõpetama «jõmluse» naabrite kallal

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president George W. Bush tegemas avaldust Valge Maja ovaalsaalis.
USA president George W. Bush tegemas avaldust Valge Maja ovaalsaalis. Foto: AP / Scanpix

USA president George W. Bush mõistis hukka Venemaa «jõmluse ja hirmutamise» suhetes Gruusiaga ning nõudis, et Moskva austaks antud lubadusi ja viiks oma väed naabri pinnalt välja.

 

Valge Maja ovaalkabinetis järjekordse jõulise avaldusega esinenud presidendi sõnul ei ole selline käitumine välispoliitikas 21. sajandil enam vastuvõetav, vahendas BBC News.

«Gruusia suveräänsust ja territoriaalset puutumatust peab austama,» rõhutas ta, avaldades arvamust, et Venemaa huvides ei tohiks olla «riiakas suhe» Ühendriikide ja Euroopaga.

 

«Venemaa saab vaid ise otsustada, kas ta asub tagasi vastutustundlike riikide rajale või jätkab poliitikaga, mis tõotab konfrontatsiooni ja isolatsiooni,» toonitas Bush.

USA riigisekretär Condoleezza Rice viibib samal ajal Gruusias, kus ta peab nõu president Mihheil Saakašviliga. Bush lubas, et on oma välisministriga pidevalt kontaktis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles