Putin andis käsu kontrollida Ukraina piiri lähistel asuvate väeüksuste lahinguvalmidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin andis kaitseministeeriumile korralduse viia läbi ootamatu lahinguvalmiduse kontroll Lääne- ja Kesksõjaväeringkondades ning lisaks vaadata üle mitmed roodud.

Kaitseminister Sergei Šoigu rääkis, et täna kell 14 kuulutati välja ootamatu häire Lääne sõjaväeringkonnas ja selle territooriumil asuvates sõjaväeosades, lisaks ka 2. armees Kesksõjaväeringkonnas, dessantvägedes, kosmosekaitsevägedes ja kaug- ning transpordilennuväele.

Sarnane lahinguvalmiduse kontroll viidi viimati läbi mullu juulis.

Putini korraldusel tuleb kontrollida vägede tegutsemist kriisiolukordade lahendamisel juhul, kui need on ohuks Venemaa sõjalisele julgeolekule. Lisaks ka nende käitumist sanitaar-epidemioloogilise ning tehnogeense iseloomuga olukordades ning võitluses terrorismiga.

Kahe päeva jooksul viiakse sõjavägi kõrgendatud valmisolekusse ning mõned üksused suunduvad polügoonidele, sõnas kaitseminister. Tegelikud manöövrid algavad reedel ning kestavad neli päeva, lisas Šoigu.

Manöövritesse kaasatakse Balti mere laevastiku ning Põhjalaevastiku aluseid.

Pisteliselt kontrollitakse ligikaudu 150 000 Lääne ja Kesksõjaväeringkonna ning kosmosekaitsevägede sõjaväelase lahingvalmidust, ütles Vene asekaitseminister Anatoli Antonov kolmapäeval Moskvas välisriikide sõjaväeatašeedele.

Kontrollitavate seas on ka 38 000 Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) 2011. aastal sõlmitud Viini dokumendis nimetatud üksuste koosseisu kuuluvat sõjaväelast, lisas ta.

Viini dokument puudutab Vene õhudessantvägede, maavägede ja merejalaväe koosseisu kuuluvaid sõjaväelasi, ütles asekaitseminister.

Lahinguvalmiduse inspektsioon hõlmab enam kui 90 lennukit ja 120 helikopterit, kuni 880 tanki, kuni 80 laeva ja alust ning 1200 ühikut muud sõjaväevarustust, lausus Antonov.

«Kava kohaselt ei ole isikkoosseis sellises mahus kaasatud rohkem kui 72 tunni vältel,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles