Koalitsioon andis üle müügi- ja paadimaksu tühistava eelnõu

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reformierakonna ja IRLi fraktsioonid andsid täna riigikogus üle müügi- ja paadimaksu tühistava seaduseelnõu. Algatajate soov on müügi- ja paadimaksu tühistava eelnõu esimene lugemine läbi viia veel enne kevadistungjärgu lõppu.


Eelnõu üle andnud Keit Pentuse sõnul väheneb selle eelnõu tulemusel alates 1. jaanuarist 2011 surve hinnatõusule nii Eesti suurimas omavalitsuses Tallinnas kui kõigis teistes Eesti piirkondades, teatas Reformierakond.

«Pärast müügi- ja paadimaksu tühistamist kohalike maksude nimekirjast ei pea tarbijad enam näpuga järge ajama, kas sai, mille nad poest ostavad, sisaldab muna ja kuulub seega müügimaksuga maksustamisele või ei sisalda ei muna, rosinaid ega puuvilju ja on seega müügimaksust vaba,» ütles Pentus.

Pentuse sõnul peab Eesti elanikele ja siin tegutsevatele ettevõtjatele olema üheselt selge see õiguslik raamistik, milles neil tegutseda tuleb.

«Tallinna müügi- ja paadimaks on paraku suutnud tekitada olukorra, kus suure osa kogu Eesti ettevõtjate tegevuskohaks ja kolmandiku Eesti elanike elukohaks olevas linnas ei tea ei tarbijad ega ettevõtjad, mille eest neilt maksu kogutakse ja kuidas nad seda maksu tasuma peavad,» lausus Pentus.

Tema kinnitusel halvendab selline õigusselgusetus otseselt terve riigi ettevõtluskeskkonda ja see on üks peamine põhjus, miks parlament peab olukorra lahendamisse seadusandlikul tasemel sekkuma.

Eelnõu antakse üle praegu, et omavalitsustel oleks piisavalt kaua ette teada, et parlamendis on antud muudatus ettevalmistamisel ning et oleks võimalus hakata oma 2011. aasta eelarvet planeerima juba antud muudatust arvestades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles