Popitamine võib tuua kuni 12 000-kroonise trahvi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enam kui igast viiendast koolitunnist põhjuseta puuduva lapse vanemat võib põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse jõustumisel karistada kuni 12 000 krooniga.

Trahvi maksimaalne suurus on haridusministeeriumi pressijuhi Tarmu Kurmi sõnul 200 trahviühikut. «Ühe trahviühiku suurus on 60 krooni ehk siis maksimummäär on 12 000 krooni. Rõhutan siinkohal, et see on maksimummäär,» märkis Kurm.

Tema sõnul esitab trahvi ja jälgib selle tasumist valla- või linnavalitsus.

Kurm meenutas, et eelnõu kohaselt ei karistata vanemat, kui ta on koolilt või omavalitsuselt taotlenud koolikohustuse täitmise tagamiseks meetmete rakendamist ning osaleb taolises programmis aktiivselt.

«Selles mõttes pole karta, et trahvi hakatakse määrama automaatselt, kui õpilane puudub põhjuseta 20 protsendist tundidest,» rääkis Kurm.

«Trahv on äärmuslik meede ja mõeldud eeskätt vanematele, kes koolikohustuse täitmisesse ükskõikselt suhtuvad ega osale probleemi lahendamisel.»

Kui vanemad üritavad parimat ja teevad kooli ning omavalitsusega koostööd, kuid laps siiski koolis ei käi, siis sellisel puhul Kurmi väitel neid trahviga karistada ei saa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles