Toobal: prokuratuuri käik on poliitiline

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul on peaprokuröri taotlus temalt saadikupuutumatuse äravõtmiseks poliitiline tagakiusamine.

Toobal leidis, et prokuratuuri käik on ilmselgelt poliitiline ja õiguskantsleril on taotluse läbivaatamisel õigus vaadata, kas see vastab tõele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Nüüd otsustas prokuratuur kahe asjaga tulla õiguskantsleri kaudu parlamendi ette,» ütles Toobal ja selgitas, et ka need on poliitilised ning lisaks on need opositsioonierakonna ja opositsioonierakonna kahe liikme, sealhulgas tema kui peasekretäri, mingis mõttes poliitiline tagakiusamine.

«Mina ja Lauri Laasi magame rahulikult ja ütleme, et neid tegusid me korda saatnud ei ole, mida prokuratuur väidab,» kinnitas ta.

Riigi peaprokurör Norman Aas esitas täna õiguskantslerile taotluse teha riigikogule ettepanek anda nõusolek Priit Toobalilt ja Lauri Laasilt saadikupuutumatuse äravõtmiseks ja nende suhtes süüdistusakti koostamiseks seoses eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises karistusseadustiku paragrahvide järgi selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles