Süürias vahistati opositsioonidelegatsiooni liikmete sugulased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria uudisteagentuuri SANA eile avalikustatud pildil näeb valitsusvägede võitlejaid Damaskuse lähistel mässuliste surnukehade kõrval.
Süüria uudisteagentuuri SANA eile avalikustatud pildil näeb valitsusvägede võitlejaid Damaskuse lähistel mässuliste surnukehade kõrval. Foto: SCANPIX

Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiim vahistas Genfi rahuläbirääkimistel osaleva opositsioonidelegatsiooni liikmete sugulased, teatas eile USA välisministeerium.


«USA on vapustatud uudistest, et Assadi režiim on vahistanud Süüria Genfi rahuläbirääkimistel osalevate opositsioonikoalitsiooni liikmete pereliikmed ja sugulased, kuulutanud delegaadid terroristideks ning konfiskeerinud nende vara,» ütles USA välisministeeriumi eestkõneleja Jen Psaki.

Süüria armee tappis eile Damaskuse lähedal varitsusrünnaku käigus 175 ülestõusnut, kelle seas oli nii saude, katarlasi kui ka tšetšeene. Sõjaväe viimaste kuude ohvriterohkeim rünnak leidis aset Damaskuse provintsis Ida-Ghouta piirkonnas, ülestõusnute kantsis, kus läinud aasta augustis hukkus närvigaasirünnakus sadu inimesi.

Riikliku uudisteagentuuri SANA andmetel rünnati peamiselt al-Qaedaga seotud võitlejaid, et tagada pealinna Damaskuse julgeolek.

ÜRO teavitas varem päeval, et süürlased on peatselt suurim põgenikerühm maailmas.
Süüria lähiümbruses on pagulaseks registreeritud juba ligi kaks ja pool miljonit süürlast, mis on enam-vähem sama palju, kui on afgaanidest pagulasi. Aastate jooksul on aga Süüriast pagenud kaks korda rohkem inimesi.

ÜRO põgenikevoliniku Antonio Guterrese sõnul oli Süüria viis aastat tagasi põgenike vastuvõtjana teisel kohal maailmas, kuid nüüd on rahvas, kes kunagi andis ise peavarju, muutunud põgenikeks.

Süürlastest pagulased on tekitanud naaberriikidele suuri probleeme. Näiteks Liibanon on võtnud pagulasi oma elanikkonnaga võrreldes vastu sama palju, kui Prantsusmaale tuleks korraga 15 miljonit põgenikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles