Leedusse saabus aastaks 40 süüria põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuueaastane süürlanna Sawsan Ali elab koos vanematega Jordaanias põgenikelaagris ja alles ootab võimalust telgist parema varjualuse all elada.
Kuueaastane süürlanna Sawsan Ali elab koos vanematega Jordaanias põgenikelaagris ja alles ootab võimalust telgist parema varjualuse all elada. Foto: SCANPIX

Leedu sõjaväe transpordilennukiga C-27 Spartan tõi eile õhtul Leetu 10 süüria perekonda.

Nelikümmend süürlast tulid riiki Leedu Evangeelse Luterliku Kiriku kutsel.

«Nad hakkavad elama perede juures, kiriklates ning sotsiaalasutustes - kohtades, kuhu meil on võimalus neid majutada. Neil on aasta pikkused viisad,» ütles luteri kiriku piiskop Mindaugas Sabutis eile BNS-ile.

Süürlaste hulgas on lapsi ja vanureid. Noorim pagulane on 11 ning vanim 83 aastat vana.

Zokniai õhuväebaasis süürlasi tervitanud välisminister Linas Linkevičius ütles, et ettevalmistusi nende vastuvõtmiseks alustati novembris.

«Nende kristlastest vennad hoolitsevad nende eest. Meie korraldasime nende siiatoomise. See ei olnud lihtne. Me pidime tegema korralduslike ja diplomaatilisi jõupingutusi nende isikute kokku toomiseks, dokumentidega seotud küsimuste lahendamiseks, et nad saaksid Türki sõita. Kaitseministeeriumiga ajasime joonde transpordiga seonduva,» ütles Linkevičius.

Süürlastest 15 elasid Homsis, mida president Bashar al-Assadi väed on pikka aega piiranud. «See on ühine humanitaarprojekt, oikumeeniline humanitaarne samm,» sõnas Leedu välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles