Paet: infotehnoloogia edulugu on Eesti tuntuim visiitkaart

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: AFP / ITAR-Tass / Scanpix

Välisminister Urmas Paet ütles täna riigikogus toimunud välispoliitika arutelul, et Eesti majanduse kasvu toetab tihe välismajandussuhtlus ning äri- ja majandusdiplomaatiast on saanud Eesti välissuhtluse üks nurgakive.

Paeti sõnul on Eesti diplomaadi töö üha enam seotud Eesti firmade aitamisega uutele turgudele ning teisalt välisettevõtetele Eesti turu omapärade ja tingimuste tutvustamisega. «Eestil on innovaatilise ja ettevõtjat toetava riigi kuvand. See on mitmeid ettevõtjaid ajendanud Eestisse investeerima, oma tegevust siia tooma või siinsetest kogemustest õppima,» lausus ta riigikogus ning tõi näiteks maailma juhtiva logistikafirma Kühne+Nageli, kes asutas Eestisse investeerides siin oma infotehnoloogia arenduskeskuse.

«Me otsisime Nokiat, aga leidsime Skype'i, GrabCadi, TransferWise'i, Erply, ZeroTurnaroundi ja palju teisi uudse lähenemisnurgaga IT-tiigreid. Eesti infotehnoloogia edulugu on ehk meie viimase aja tuntuim visiitkaart, kuid infotehnoloogiaettevõtete kõrval panustavad ekspordile järjest julgemalt paljud firmad teisteltki aladelt,» rääkis Paet, kelle sõnul on suurepärane näide mullu aasta eksportööri tiitli pälvinud Baltimaade suurim ja kaasaegseim teraviljatöötleja Tartu Mill.

Tema sõnul on Eesti ekspordi tugevaks küljeks peetud just mitmekesisust - väljavedu toetub enam kui kümnele olulisemale kaubagrupile. «Ja me soovime Eesti ettevõtjaid järjest tõhusamalt toetada. Välisministeerium kavatseb oma äridiplomaatia alast võimekust edasi kasvatada,» kinnitas välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles