Reinsalu: Venemaa püüab lahingõppusega Ukrainale signaali anda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Toomas Huik / Postimees

Kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul pingestab Venemaa ulatuslik lahingõppus olukorda Ukraina piirkonnas, kuid ohtu, et see kasvab sõjaliseks operatsiooniks, ei ole tema sõnul praegu näha.

Reinsalu märkis, et eilsel NATO kaitseministrite kohtumisel võeti vastu selge avaldus Ukraina demokraatlike reformide toetuseks ja rõhutati Ukraina territoriaalse terviklikkuse olulisust. «Jälgime tähelepanelikult olukorda eilse Vene föderatsiooni territooriumil algatatud lahinghäire olukorras. Tuleb möönda, et nii suuremahuline, erinevaid sõjaväeringkondi ja väeliike hõimav lahinghäire pingestab täiendavalt sealset olukorda,» ütles Reinsalu valitsuse pressikonverentsil.

Seda, kas on märgata Vene vägede liikumist Ukraina poole või mingis muus suunas, ei saanud kaitseminister kommenteerida.

Tema sõnul on sellele eri tõlgendusi, miks Venemaa praegu ulatuslikku õppust läbi viib. «Üks, et see on kahtlemata signaali andmine nii Ukraina juhtkonnale, lääneriikidele. Võimalik on ka see, et see on jõudemonstratsioon selleks, et Ukraina võimud ei asuks kethestama oma selgemat kontrolli Krimmi üle,» arutles Reinsalu.

«Hetkel ei ole alust väita seda, et need õppused tähendaksid mingil moel ettevalmistust sõjaliseks operatsiooniks, mille vahetu eesmärk oleks puutumus relvastatud konfliktiga. Need õppused aga kindasti pingestavad olukorda,» kordas ta veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles