Gruusia kohus pikendas endise peaministri vanglakaristust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia endine peaminister Vano Merabišvili (keskel) vestleb oma advokaadiga Khutaisi linnakohtu saalis.
Gruusia endine peaminister Vano Merabišvili (keskel) vestleb oma advokaadiga Khutaisi linnakohtu saalis. Foto: SCANPIX

Thbilisi kohus mõistis juba trellide taga viibiva endise Gruusia peaministri Vano Merabišvili neljapäeval võimu kuritarvitamise eest veel neljaks ja pooleks aastaks vangi.

Kohus mõistis Merabišvili süüdi ametiseisundi kuritarvitamises vägivalla kasutamiseks 2009. aasta mais valisusvastase meeleavalduse mahasurumiseks.

«Kohtuotsus on osa valitsuse tegevusest opositsiooni mahasurumiseks,» ütles ekspeaministri advokaat Otar Kahhidze.

Merabišvili oli 2012. aastal president Mihheil Saakašvili võimu ajal mitu kuud peaminister. Ta võeti vahi alla 2013. mais, mil ta oli Saakašvili Ühtse Rahvusliikumise (UNM) peasekretär.

Möödunud nädalal mõistis Khuthaisi linnakohus Merabišvili süüdi ametivolituste ületamises, valijate äraostmises ja riigiraha mittesihipärases kulutamises ning määras karistuseks viieaastase vabadusekaotuse.

Endine valitsusjuht ja siseminister ei nõustu talle esitatud süüdistustega ja nimetab end poliitilise tagakiusamise ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles