Indias kinni peetud piraadikütt kirjeldab oma kirjas ränki kannatusi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politsei toimetamas 18. oktoobril Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse.
India politsei toimetamas 18. oktoobril Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse. Foto: AFP / Scanpix

Indias juba oktoobrist alates vangistuses viibivad laevakaitsjad on juba kaks korda viidud kohtu ette vanglast 800 kilomeetri kaugusel asuvasse Tuticorinisse, eelnevalt olid uurimise all olevad mehed suhelnud kohtuga veebikaamera vahendusel.

Ühe Indias vangis istuva laevakaitsja kannatus on katkemas ning ta palus, et osa tema perele Briti konsuli kaudu saadetud kirjast jõuaks avalikkuse ette, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Näiteks kirjeldab laevakaitsja kirjas, kuidas neid «nagu elajaid» võrega kaetud bussi aeti ning 800-kilomeetrisele teekonnale anti kaasa saiapäts ja liiter vett inimese kohta.

«Süüdistuse esitamise ajal langes vanemmehaanik minestunult maha,» kirjutas mees, lisades, et seejärel taheti ta viia bussi, kuid teised laevakaitsjad ei lubanud.

Välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsleri Lauri Bambuse sõnul on ametkond piraadiküttide olukorra halvenemisest teadlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles