Salakaubavedajad viskasid Peipsi jääle 12 kasti salasigarette

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid. Pilt on illustreeriv.
Salasigaretid. Pilt on illustreeriv. Foto: Maksu- ja tolliamet

Salakaubavedajad viskasid kolmapäeval Alajõe vallas Peipsi järve jääle 12 kasti salasigarette ja põgenesid isetehtud sõidukiga neid kontrollima tulnud piirivalvurite eest maale.

Alajõe kordoni piirivalvurid märkasid kolmapäeval, et Peipsi järvel sõidab Vene poolt üle riigipiiri üks sõiduk, samas läheduses oli Eesti poolel teine sõiduriista, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Vene sõiduk lahkus ning piirivalvurid otsustasid kontrollida Eesti poole peal olevat masinat. Hõljukiga võeti suund sõiduki poole, mis hakkas piirivalvurite eest ära sõitma. Kuna oli tegemist isetehtud sõidukiga «karakat», millega saab liikuda nii jääl kui maal, siis lahkus masin Lohusuu külla.

Hõljukitoimkond pöördus tagasi sündmuskohale ja leidis sealt  12 kasti, milles oli 120 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhi Indrek Püvi sõnul oli tegemist esmakordse juhtumiga, kus salakaup üritatakse jää kaudu üle riigipiiri tuua.

«Kahjuks on Eestis salakaubal nõudlust ja piirivalvurid peavad igapäevaselt tegema tööd, et tõkestada ebaseaduslikku tegevust. Kurjategijad mõtlevad välja uusi skeeme, kuidas salakaupa Eestisse tuua. Ilmselt arvasid nad, et Peipsi järvel pole riigipiir piisavalt turvatud,» kommenteeris Püvi.

Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust salakaubaveo paragrahvi alusel. Samuti on välja selgitamisel isetehtud sõiduriista omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles