Ansip ei soovita ühelgi valitsusel statistikat ignoreerida

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Reformierakonna esimees, ametist lahkuv peaminister Andrus Ansip ütles täna, et soovitab ka järgmistel valitsustel langetada otsuseid statistikale, mitte aga emotsioonidele või üksikutele infokildudele tuginedes.

Ansip rääkis Vikerraadio otsesaates «Stuudios on peaminister» oma statistikalembusest ning ütles, et kui me tahame, et meil oleks teadmistepõhine majandus ja ühiskond, siis peavad teadmised riigi tasemel otsuste langetamiseks põhinema statistilisel informatsioonil.

«Loomulikult võib otsustada ka selle järgi, mida on kuuldud naabrinaiselt või turult, aga teadmistepõhine mudel eeldab statistikale tuginemist,» lausus ta ning lisas, et kõik, kes vastandavad statistikat inimestele, eitavad sisuliselt teadmispõhisust riigi juhtimisel.

Ansip lisas, et ei soovitaks seetõttu ka ühelgi järgmisel valitsusel statistikat ignoreerida ega tugineda kogu ühiskonda puudutavate otsuste langetamises pelgalt emotsioonidele või üksikutele infokildudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles