Siim Kallas lubas erakonna sisedemokraatia ette võtta pärast valimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas kogunes täna keskpäeval Reformierakonna volikogu, et arutada nii lähenevaid eurovalimisi kui ka partei esimehe, peaminister Andrus Ansipi tagasiastumisega tekkivat poliitilist olukorda.
Tallinnas kogunes täna keskpäeval Reformierakonna volikogu, et arutada nii lähenevaid eurovalimisi kui ka partei esimehe, peaminister Andrus Ansipi tagasiastumisega tekkivat poliitilist olukorda. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Reformierakonna tõenäoline uus esimees Siim Kallas vastas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas europarlamenti kandideeriva Anvar Samosti avalikule kirjale erakondade sisedemokraatiast lubadusega arutada seda pärast valimisi.

«Kõigi märkide järgi on lähenemas aeg, mil teist saab Reformierakonna uus esimees,» kirjutas äsja poliitikasse läinud Samost 25. veebruaril. «Viis, kuidas see sünnib, võib anda Eesti poliitikale olulise signaali muutustest paremuse poole.»

Samost tegi kolm ettepanekut: avalikkuse suurem kaasamine erakondade juhtide valimistesse, väljaspoolsete vaatlejate kasutamine sisevalimistel ning Eesti e-riigi lahenduste kasutamine erakonnasisestel e-hääletustel.

Kallas kirjutas oma vastuses Samostile, et demokraatia toimimise tõhusus ja demokraatlike asutuste otsuste legitiimsus on talle äärmiselt tähtis. «Erakondade usaldusväärsus, nende sisedemokraatia on kogu selle temaatika olulisemaid osi,» märkis Kallas.

Tema sõnul on ta palju mõelnud ja valmis nende teemade üle avalikult ning põhjalikult arutlema. «Aga teeksin seda kohe pärast europarlamendi valimisi. Enne seda võtavad muutused Reformierakonnas, võimalikud muutused valitsuses ja selle kavades, seni lõpetamist vajavad tööd minu praeguses ametis Euroopa Komisjonis ja eelseisvad europarlamendi valimised kogu aja ja energia,» kirjutas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles