Ukraina peamininister ei usu Venemaa sõjalisse sekkumisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk
Arseni Jatsenjuk Foto: SCANPIX

Ukraina ajutine peaminister Arseni Jatsenjuk väljendas laupäeval veendumust, et Moskva ei alusta sõjalist rünnakut, sest see tähendaks sõda ja kõikide suhete lõppu kahe riigi vahel.

«Ma olen veendunud, et Venemaa ei alusta sõjalist rünnakut, sest see tähendaks sõda ja igasuguste suhete lõppu kahe riigi vahel,» ütles Jatsenjuk.

Peaminister kinnitas ühtlasi, et Ukraina on valmis kaitsma oma iseseisvust.

Jatsenjuk pani Venemaale ette kutsuda sõjaväelased tagasi koju ka alustada poliitilist dialoogi.

«Me kutsume Moskvat üles viivitamatult oma sõjaväelased tagasi kutsuma, et pingeid alandada ja me saame koos oma lääneliitlaste, Venemaa ja eelkõige oma erinevate siseriiklike jõudude vahel lahendada kõik keerulised küsimused poliitilise dialoogi abil,» sõnas peaminister.

Jatsenjuk rõhutas samas, et igasugune sissetung Ukraina territooriumile on täiesti vastuvõetamatu.

«Me oleme valmis kaitsma oma iseseisvust ja ühtlasi veendunud selles, et Venemaa ei alusta sõjalist sekkumist meie territooriumil. Selline sekkumine oleks sõja algus ja kõigi suhete lõppemine kahe riigi vahel,» hoiatas Jatsenjuk.

Vene parlamendi ülemkoda ehk föderatsiooninõukogu kiitis laupäeva õhtul ühehäälselt heaks Putini taotluse kasutada Vene vägesid Ukraina territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles