Pildid ja video: IRL korraldas Ukraina toetuseks meeleavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) rahvuslaste ühendus korraldas täna keskpäeval Tallinnas Venemaa saatkonna ees meeleavalduse, et protestida Vene vägede Ukrainasse sissetungi vastu ja avaldada Ukrainale toetust.

IRLi rahvuslaste ühenduse esimees Tarmo Kruusimäe sõnas pärast meeleavaldust Postimehele, et Vene saatkonna juurde kogunes üle paarisaja inimese. Lisaks oli kohal palju ukrainlasi, kes moodustasid Kruusimäe sõnul umbes poole kohaletulnutest. Nende hulgas nii pensionäre kui ka noori, kes esindasid maidanlikku liikumist. Ta lisas, et meeleavaldus oli elav, kuid möödus üldjoontes rahulikult.

Kruusimäe sõnul juhiti meeleavaldusel tähelepanu, et Venemaa agressioon suveräänse Euroopa riigi vastu tuleb üheselt hukka mõista ja lõpetada. «Venemaa rikub rahvusvahelist õigust, viies teise suveräänse riigi territooriumil oma väed. Sisuliselt on tegemist Ukraina okupeerimisega,» ütles ta pressiteates.

Kruusimäe sõnul tuleb Venemaale anda resoluutne signaal, et Ukraina ei ole üksi ja sõjaline tegevus Ukraina vastu toob Venemaale kaasa tõsised tagajärjed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles