Eesmaa: veel on võimalik proovida sõjalisi kokkupõrkeid ära hoida

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Keskerakonna ja riigikogu väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa ütles Ukraina olukorda kommenteerides, et praeguses seisus on diplomaatidel võimalik töötada veel selle nimel, et sõjalisi kokkupõrkeid ära hoida.

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare asemel Postimehe küsimustele vastanud Eesmaa teatas, et Ukraina olukorda kirjeldavate uudiste ootuses on kogu maailm, toimunud sündmused on äärmiselt murettekitavad ja edasisi arenguid ennustada on väga keeruline. «Diplomaatidel on praeguses seisus veel võimalik töötada selle nimel, et sõjalisi kokkupõrkeid ära hoida,» ütles ta.

Tema sõnul on nii Krimmis kui kogu Ukrainas vaja pingeid vähendada ning selles peab olulisel kohal olema just diplomaatide tegevus. «Samas tuleb tunnistada, et on raske leida neid diplomaate, keda usaldaksid võrdselt mõlemad osapooled. Ilmselt oleks kõige õigem, kui konflikti arutelu jõuaks ÜRO tasandile,» teatas ta.

Eesmaa viitas, et täna toimub NATO kriisiistung ning homme kogunevad erakorraliselt Euroopa Liidu välisministrid. «Nii Euroopa kui kogu maailma huvides on, et Ukraina kriis laheneks kiiresti,» lisas ta.

Homme hommikul koguneb Ukraina sündmusi erakorraliselt arutama ka riigikogu väliskomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles