Suurbritannia otsustas Sotši eelkõnelustelt lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry (vasakul) koos oma Briti kolleegi William Hague'iga.
USA välisminister John Kerry (vasakul) koos oma Briti kolleegi William Hague'iga. Foto: SCANPIX

Suurbritannia otsustas täna protestiks Venemaa sekkumise vastu Ukrainas peatada sarnaselt teiste lääneriikidega juunikuise Sotši tippkohtumise ettevalmistamine, ütles Briti välisminister William Hague.

«Ühendkuningriik peatab ühes teiste G8 riikidega meie koostöö tänavu Venemaa juhitava G8 raames, sealhulgas G8 tippkohtumise sellenädalased ettevalmistavad kohtumised,» ütles Hague enne äralendu Kiievisse.

Samalaadse otsuse tegi Prantsusmaa.

«Me peatasime osavõtu ettevalmistavatest kohtumistest, mis leiavad aset lähipäevil,» ütles allikas ja lisas, et otsus langetati president François Hollande'i ja välisminister Laurent Fabiusi kriisikohtumisel.

Ühendriikide president Barack Obama teavitas laupäeva õhtul Vene kolleegi Vladimir Putiniga peetud telefonivestluse käigus, et USA peatab oma osalemise juunis Sotšis toimuva G8 tippkohtumise ettevalmistustes.

Ka Kanada ähvardas laupäeval USA eeskujul Venemaal korraldatavast G8 tippkohtumisest loobuda ja kutsus koju suursaadiku Moskvas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles