Kohus saatis arestimajas kaaslast rängalt vigastanud mehe vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus mõistis möödunud nädala lõpus aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi tungis politsei arestimajas kallale arestikambrisse paigutatud teisele mehele ja tekitas talle raskeid vigastusi.

Süüdistuse järgi ründas varem korduvalt kohtulikult karistatud 1977. aastal sündinud Eduard mullu 8. augusti pärastlõunal Rapla politseijaoskonna arestimaja kainestuskambris teist meest. Eduard paiskas kannatanu pikali ning purustas löökidega tema nina- ja lõualuu, samuti ühe roide. Kannatanu sai peksu tõttu raskelt vigastada.

Ühtlasi selgus, et Eduard tungis 2012. aasta suvel Raplamaal Järvakandis asuvasse kanalasse ja tekitas seal laamendamisega omanikule varalist kahju.

Pärnu maakohus mõistis Eduardi süüdi raske tervisekahjustuse tekitamises ning omavolilises sissetungis ja määras talle lühimenetluse korras nelja-aastase vangistuse. Kuna tal oli ka varasema kuriteo eest osa karistusest kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles