Kapo kodaniku avaldust Paeti kohta ei uuri

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid 18. veebruaril 2014 Moskvas teist korda Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingud.
Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid 18. veebruaril 2014 Moskvas teist korda Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingud. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Kaitsepolitsei teatel puuduvad kodaniku kuriteoteates Eesti-Vene piirilepingule allkirja andnud välisministri Urmas Paeti asjas kuriteotunnused ja menetluse alustamiseks pole alust.

«Teie teates kirjeldatud teos puuduvad kuriteo tunnused ning kriminaalmenetluse alustamiseks puudub alus,» vahendas Kaljulaid Õhtulehele kapo büroojuhi vastust.

«Minu jaoks oli kapo vastus oodatud, ehkki lootsin midagi muud kui nii pealiskaudset suhtumist,» märkis Kaljulaid.

Piirilepete vastane Holger Kaljulaid esitas päeval, mil Urmas Paet Moskvas Eesti-Vene piirileppeid allkirjastas, kapole kuriteoteate karistusseadustiku riigireetmist käsitleva paragrahvi järgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles