Riigikogu koguneb Ukrainas toimuva tõttu kolmapäeval erakorralisele istungile

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Riigikogu väliskomisjon soovib istungitevabale nädalale vaatamata kutsuda kolmapäeval kokku riigikogu täiendava istungi, et parlament saaks võtta vastu avalduse Venemaa invasiooni osas Ukrainas.

Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ütles Postimehele, et komisjon tegi riigikogu juhatusele ettepaneku kutsuda täiendav istung kokku kolmapäeval kella 12ks.

Väliskomisjon esitab istungile eelnõu parlamendi avaldusest Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetuseks.

«Eelnõu teksti valmistame me praegu ette. Homme hommikul on väliskomisjoni järgmine koosolek, kus saame ka värske ülevaate kõigilt teenistustelt olukorrast Ukrainas, et avalduse tekst oleks võimalikult põhjendatud,» kirjeldas Mihkelson.

Kui riigikogu juhatus toetab kolmapäeval istungi kokkukutsumist, siis esimese punktina toimub Toompeal olulise  tähtsusega riikliku küsimuse arutelu, kus esineb välisminister Urmas Paet.

Teise punktina on kavas riigikogu avalduse eelnõu vastuvõtmine.

«Põhiline küsimus on see, et olukorras, kus Venemaa on alustanud invasiooni ja okupeerinud sisuliselt Krimmi poolsaare ei saa kindlasti Eesti parlament jääda kõrvaltvaatajaks,» ütles Mihkelson.

«Avalduse sisuks on loomulikult see, kuidas meie näeme situatsiooni seoses Venemaa otsusega viia väed Ukrainasse. Avalduse teksti ettevalmistamine toimub fraktsioonide ühisel konsensuslikul moel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles