Reinsalu: Savisaar astus Venemaa mõjuagendi rolli

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Liis Treimann / Postimees

Kaitseminister Urmas Reinsalu (IRL) nimetas Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare Ukraina-teemalise avaldust talumatuks ning nimetas sellist tegevust Venemaa mõjuagendi rolli astumiseks.

«Kogu Vene  ametlik retoorika seab praeguses kriisi kahtluse alla Ukraina valitsuse legitiimsuse. Ka Savisaare avaldused teenivad seda retoorikat. On täiesti talumatu, et ühe erakonna esimees taoliste seisukohtadega esineb,» märkis Reinsalu.

«Ukraina ühe osa okupeerimine on rahvusvahelise õiguse ühemõtteline rikkumine. Kutsun kõiki poliitilisi jõude seda tegevust ühemõtteliselt hukka mõistma. Tänasel päeval tuleb sisepoliitilised huvid jätta kõrvale,» lisas kaitseminister.

Edgar Savisaar märkis täna Postimehele antud kommentaaris, et Ukraina olukord saab hakata lahenema ainult pärast seda, kui riigis tekib legitiimne võim, «praegusel kaikameeste diktaadi järgi moodustatud Ukraina valitsusel pole aga paraku mandaati ega ka võimekust isegi vabade valimiste läbiviimiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles