Venekeelsed õpilased soovivad kohustuslikku eesti keele õpet

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on Eestis vaid paar põhikooli, kus eesti keelt õpetatakse ainsa eestikeelse ainena.
Täna on Eestis vaid paar põhikooli, kus eesti keelt õpetatakse ainsa eestikeelse ainena. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vene õppekeelega koole ühendav õpilasesinduste assamblee tegi haridusministrile ja riigikogule ettepaneku kehtestada põhikoolis kohustuslik minimaalne eestikeelsete ainete arv.

Praegu võib venekeelsetes põhikoolides õpetada vaid vene keeles, mis aga tähendab, et eesti keel ongi ainus eestikeelne õppeaine, vahendas ERRi uudisteportaal rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Gümnaasiumis peab aga õpetama eesti keeles 60 protsenti õppeainetest ja selleks, et üleminek põhikooli ja gümnaasiumi õppeainete vahel poleks nii suur, tegidki õpilased ettepaneku õpetada enamaid aineid eesti keeles ka juba põhikoolis.

Ettepaneku teinud õpilasesinduste assamblee peasekretär Andrei Minejev ütles, et tema ei tea üldse venekeelseid õpilasi, kes ei tahaks õppida eesti keelt, sest «me ei tohi unustada, et elame Eesti Vabariigis, riigikeel on eesti keel ja seda peab oskama».

Haridusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar rääkis, et Eestis on vaid paar põhikooli, kus eesti keelt õpetatakse ainsa eestikeelse ainena, ent samas näitavad erinevad uuringud, et venekeelsete põhikoolilõpetajate eesti keele tase on väga erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles