ERR.ee: ekspert soovitab konflikti kiire raugemise korral Gruusiasse investeerida

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteadlane Andres Arrak.
Majandusteadlane Andres Arrak. Foto: Ove Maidla

Majandusteadlane Andres Arrak ütleb, et kui konflikt Gruusias pikalt vinduma ei jää, on Gruusia ka edaspidi väga hea koht, kuhu pikemat perspektiivi silmas pidades investeerida.

Eesti ärimehed tegelevad Gruusias põhiliselt kinnisvaraarenduse, ehituse ja ka põllumajandusega, nagu veinitootmine või pähklikasvatus, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Majandusteadlane Andres Arrak kinnitab, et Vene vägede üks eesmärke on Gruusiat ka majanduslikult kahjustada, purustades näiteks infrastruktuuri. Kui konflikt jääb pikalt vinduma, on Arraku hinnangul investeeringute tulevik must.

Samas lisab ta, et kui ameeriklaste toetus realiseerub, möödub kriis ruttu ja Gruusia saab jätkata 2003. aastal alustatud väga radikaalseid reforme, mida Arraku sõnul iseloomustavad sellised majandusnäitajad nagu kõrge majandusvabaduse indeks ja madal korrptsioon, maaimapanga raporti järgi on Gruusia korruptsiooni vähendamise osas paari aastaga tõusnud 112. kohalt 37.-le.

Endine Eesti asjur Gruusias, Harry Lahtein ütles, et Eesti investor pole seni olnud selline, kes probleemide puhul plagama paneb.

Hetkel Kesk- ja Ida-Euroopa reformide kogumiku koostamisel osalev Arrak leiab, et majanduse taastamisel vajab Gruusia investeeringuid infrastruktuuri ja väga kiirelt kasvav sektor on seni olnud ka turism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles