Uuele domeenikorrale minnakse üle 5. juulil

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Eesti Interneti SA seadis uuele domeenikorrale ülemineku tähtajaks 5. juuli 2010.


Uus domeenikord muudab .ee domeeni senisest oluliselt kättesaadavamaks: Eesti domeeni saavad registreerida ka eraisikud ja välismaa isikud ning ühel isikul on võimalik registreerida mitu domeeni.

«Internetil ja .ee domeenil on oluline roll riigi majanduse toimimises. Siin peame käituma kooskõlas arenenud maailma tavadega, olema kättesaadavad ja avatud,» kommenteeris eesseisvaid muudatusi Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

«Eesti on uuele domeenikorrale üleminekuks valmis. On aeg käivitada järgmine etapp Eesti internetiajaloos.»

Domeeninimede registreerimine hakkab toimuma kahetasemeliselt, registreerijate teenindamine on delegeeritud registripidajatele.

«Meie eesmärk on, et domeeninimede registreerijatele oleks tagatud kvaliteetne registripidaja teenus, mis eeldab piisaval arvul turul omavahel konkureerivate registripidajate olemasolu.

Tänase seisuga võib kinnitada, et registripidajad on uue korra järgi registreerijate teenindamiseks valmis,» ütles Kauts.

Akrediteeritud registripidajate nimekiri avaldatakse Eesti Interneti SA veebilehel www.eestiinternet.ee. Uutele domeenireeglitele üleminek hõlmab ka kõiki vanade reeglite järgi registreeritud .ee domeene.

Nendele hakkab alates juulist kehtima kuuekuuline üleminekuperiood, mille jooksul domeenide registreerijad peavad endale registripidaja valima ja registripidaja juures domeeni registreeringut uuendama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles