Euroliidu ministrid kiitsid heaks viisalihtsustuslepingu Gruusiaga

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Luksemburgis toimunud justiits- ja siseküsimuste nõukogu istungil kiideti täna heaks viisalihtsustuslepingu sõlmimine Euroopa Liidu ja Gruusia vahel.


Leping näeb ette lihtsustatud korra viisade väljastamiseks Gruusia kodanikele ning rakendub üheskoos EL-Gruusia tagasivõtulepinguga, teatas siseministeerium.

«Gruusia lähendamine Euroopale on Eestile oluline prioriteet,» ütles siseminister Marko Pomerants. Tema sõnul avardab leping Gruusia kodanike võimalusi Euroopa Liitu reisimisel ning loob eeldused edasiseks tööks viisavabaduse suunal.

Leping näeb ette vähendatud viisatasu kõikidele Gruusia kodanikele ning loetleb viisatasust vabastatud kodanike kategooriad. Lihtsustub viisa taotlemise protseduur ning nähakse ette lühemad tähtajad taotluste läbivaatamiseks. Varasemalt on Euroopa Liit sarnased lepingu sõlminud Venemaa, Ukraina, Moldova ning Lääne-Balkani riikidega. Euroopa Liidu kodanikele kehtib Gruusia külastamisel viisavabadus.

«Paralleelselt viisalihtsustuslepinguga jõustub EL-Gruusia tagasivõtuleping, mis näeb ette lihtsustatud korra illegaalsete immigrantide väljasaatmiseks,» ütles Pomerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles