Kahtlus: Ojuland reklaamib uut parteid europarlamendi rahaga?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland.
Kristiina Ojuland. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ajaleht Lääne Elu kirjutab, et europarlamendi saadik ja Rahva Ühtsuse Erakonna algataja Kristiina Ojuland reklaamib uut parteid maakonnalehtedes europarlamendi raha eest. Ojulandi teatel ei vasta see info tõele ning reklaami eest tasub ta ise.

22. veebruari Lääne Elus, Võrumaa Teatajas ja Vooremaas ilmusid Kristiina Ojulandi fotoga reklaamid, kus ta kutsus üles ühinema Rahva Ühtsuse Erakonnaga (RÜE) ja jagas selle kohta teavet. Arve reklaami eest läheb Kristiina Ojulandile kui Euroopa parlamendi Demokraatide ja Liberaalide Liidu liikmele, kirjutab Lääne Elu.

Lääne Elu kirjutas, et reklaamis on RÜE piirkonna esindajana märgitud Anita Keivabu kontaktandmed. Keivabu kinnitas ajalehele, et arve läheb Kristiina Ojulandile kui Euroopa Parlamendi Demokraatide ja Liberaalide Liidu liikmele.

«Minu teada peaks europarlamendi liikmetel olema taoliste reklaamikulude jaoks eraldi eelarve ning nende vahendite kulutamine vabariigi aastapäeva kuulutustele on igati mõistetav,» sõnas Keivabu.

Ojuland soovib vahetult enne vabariiga aastapäeva ilmunud reklaamis tõepoolest Eesti rahvale, et tuntaks sellest päevast ja oma riigist ühtmoodi rõõmu. Reklaami ehib ka Euroopa Demakraatide ja Liberaalide Liidu logo.

Kõik see kokku koos Ojulandi fotoga täidab pool reklaamipinda. Ülejäänud poolel pinnal jagab Ojuland teavet RÜE kohta ja kutsub ühinema mõttekaaslastega.

RÜE soovib esitada oma kandidaadid 2015. aasta riigikogu valimistele.

Ojuland: olen sügavas hämmingus

Ojuland teatas täna pärastlõunal, et ajalehes avaldatud info ei vasta tõele. «Olen sügavas hämmingus taoliste artiklite ilmumise pärast, sest väide, nagu oleks nimetatud arved makstud Euroopa Parlamendi rahade eest, pole tõene. Soovisin maakonnalehtedes avaldada tervituse vabariigi aastapäevaks. Tervitusele oli lisatud üleskutse ühineda mõttekaaslastega Rahva Ühtsuse Erakonnast, sooviga kaasata kohalikke inimesi Eesti tuleviku üle kaasa rääkima. Arved on saadetud minu kontorisse ning ma tasun need ise.»

Ojulandi väitel polnud algselt Lääne Elus ilmunud artiklis arvesse võetud tema kommentaari, mida oli tunnistanud ka artikli kirjutanud ajakirjanik telefonivestluses. «Anita Keivabu, keda on teksti tarvis intervjueeritud, võib-olla küll Kristiina Ojulandi mõttekaaslane, kuid ainuüksi tema arvamus arve tasuja kohta ei saa kindlasti olla terve artikli aluseks,» märkis Ojuland.

Artikli kirjutanud Lääne Elu ajakirjaniku sõnul ta küll üritas saada Kristiina Ojulandi käest kommentaari, kuid lehe trükkimineku ajaks ei olnud võimalik teda kätte saada.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles