Ansip: usaldus Edgar Savisaare vastu on jäägitult kadunud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna presidendile tagasiastumispalve esitanud peaminister Andrus Ansip ütles, et keeldub järgmise valitsuse moodustajale soovitusi andmast, kuid Edgar Savisaarega tema koostööd ei teeks.

«Ma ei jaga uue koalitsiooni moodustamiseks mitte mingisuguseid soovitusi. Tahaksin, et uued tegijad oleks vabad lahkujate suunistest. Kui keegi peab kogu aeg järjest vananevale infole tuginedes üritama õpetada uusi ametisse asujaid, siis valitsuse vahetumine ei saa olla valutu,» ütles Ansip.

Just sellel põhjusel ei soovinud peaminister avaldada, keda ta eelistaks näha Reformerakonna järgmise koalitsioonipartnerina ja kas valitsuse liikmed vajavad väljavahetamist.

Samas nentis Ansip, et tema suhtumine Keskerakonna esimehesse Edgar Savisaarde pole muutunud.

«Ma jään oma veendumuse juurde - mina Edgar Savisaart ei usalda. See kadus jäägitult 2007. aasta aprillis ja mais. Mina koostööd temaga võimalikuks ei pea ja ka tema viimased avaldused on minu kunagisi väljakujunenud veendumusi ainult kinnitanud: mitte ükski SRÜ riikidest pole väljendanud ennast nii, nagu on väljendanud Edgar Savisaar. Savisaar on aga selle õiguse endale võtnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles