Ratas vaidleb Savisaarega: Ukraina valitsuse on ametisse nimetanud parlamendi enamus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Toomas Huik / Postimees

Kui Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar leidis eile, et Ukraina praegusel, «kaikameeste diktaadi järgi moodustatud» valitsusel pole mandaati, siis tema erakonnakaaslase, riigikogu aseesimehe Jüri Ratase sõnul on Ukraina valitsuse ametisse nimetanud parlamendi selge enamus.

Postimehe küsimusele, kas ta jagab Savisaare hinnangut Ukraina mandaadita valitsusest, vastas Ratas, et Ukraina tänane valitsus on Ukraina ülemraada ehk parlamendi selge enamuse poolt ametisse nimetatud ning seeläbi hetkel riigi kõige kõrgem täitevvõimu esindaja. «Ukraina uue valitsusega teevad koostööd nii USA ja Euroopa Liit kui ka Eesti Vabariik,» lausus ta.

Ratase hinnangul on praegu kõige olulisem, et olukord Ukrainas laheneks rahumeelselt ning välistatud oleks igasugune sõjalise jõu kasutamine nii kohapealsete väeüksuste kui kõigi välisriikide poolt.

Savisaar ütles eile Postimehele, et Ukraina olukord saab hakata lahenema ainult pärast seda, kui riigis tekib legitiimne võim. «Praegusel kaikameeste diktaadi järgi moodustatud Ukraina valitsusel pole aga paraku mandaati ega ka võimekust isegi vabade valimiste läbiviimiseks. Rääkimata muudest riigi ees seisvate põhiliste küsimuste lahendamisest,» ütles Savisaar.

Ukraina saatkond teatas seepeale, et rahvusvahelisel üldsusel pole tekkinud Ukraina uue valitsuse legitiimsuses vähimatki kahtlust ning Savisaare seisukoht põhineb Vene meediast saadud informatsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles