Parts uuest valitsusest: Eks kõik see asi on natuke kummaline

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Reformierakonna kõnelused sotsidega panevad IRLi esipoliitikuid muretsema, usuvad nad, et neid valitsusest välja ei jäeta.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul ei ole Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) veel parteisiseselt uude koalitsiooni kuulumist arutanud. «Meil on tegelikult kehtiv koalitsioonileping Reformierakonnaga,» põhjendab ta, miks IRL äreval ajal nii rahulikuks näib jäävat. «Loogiline on, et uus valitsus tekib selle [vana] koalitsiooni baasil.» Samas tunnistas ta, et Reformierakonna kõnelused sotsiaaldemokraatidega panevad natuke muretsema. «Eks kõik see asi on natuke kummaline. Valimised on hästi lähedal tegelikult.» Parts ei kaota siiski lootust.

Tema parteikaaslane kaitseminister Urmas Reinsalu paneb samuti kõik panused koalitsioonilepingule. Tema lootusi on suurendanud Siim Kallase väide, et vasakpööre tuleks Eestis ära hoida. Postimehele antud intervjuus tõdes praegune Euroopa Komisjoni asepresident paar nädalat tagasi, et ta «teeb kõik, mida suudab», et Eesti paremerakonnad opositsiooni ei jääks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles