Paet ja Ashton langesid salateenistuse pealtkuulamise ohvriks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Youtube'i on laetud üles lindistus Eesti välisministri Urmas Paeti ja Euroopa välispoliitika kõrge esindaja Catherine Ashtoni telefonivestlusest, mida on ilmselt pealt kuulanud teise riigi salateenistused.

Paet räägib telefonikõnes Ashtonile, mida ütles talle Ukraina visiidi ajal kohalik arst ja kodanikuaktivist Olga Bogomolets.

«Üsna häiriv on, et Olga sõnul viitavad kõik tõendid sellele, et inimesi – nii miilitsaid kui ka inimesi tänaval – tapsid ühed ja samad snaiprid,» vahendas Paet.

«Ta näitas mulle ka mõningaid fotosid ja ütles, et arstina võib ta öelda, et see on sama käekiri, sama tüüpi kuulid. Ja on väga häiriv, et nüüd uus koalitsioon ei soovi uurida, mis tegelikult juhtus. Järjest süvenev arusaam on, et snaiprite taga ei olnud Janukovitš, vaid keegi uuest koalitsioonist. Kui see teave hakkab väga jõuliselt oma elu elama, siis see diskrediteerib tugevalt uut koalitsiooni.»

Järjest süvenev arusaam on, et snaiprite taga ei olnud Janukovitš, vaid keegi uuest koalitsioonist. Kui see teave hakkab väga jõuliselt oma elu elama, siis see diskrediteerib tugevalt uut koalitsiooni.

RT andmetel salvestasid telefonikõne ja riputasid selle internetti kuulamiseks üles Ukraina salateenistuse töötajad, kes on endiselt ustavad tagandatud presidendile Viktor Janukovõtšile.

Vestlus leidis väidetavalt aset 25. veebruaril pärast Paeti Ukrainast Eestisse jõudmist.

Välisminister Urmas Paet ütles Postimehele, et ta ei ole vestluse lekkimisest midagi kuulnud ja ei oska seda praegu kommenteerida.

«Ma vestlesin  Catherine Ashtoniga eelmisel nädalal vahetult pärast seda, kui olin käinud Ukrainas. Ashtoniga vestlemise ajal olin juba Eestis tagasi,» ütles Paet. Välisministri sõnul ei saa ta seda teemat lähemalt kommenteerida, enne kui on seda salvestist kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles