Mida arvavad keskerakondlased Savisaare Ukraina-avaldusest?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolm riigikokku kuuluvat keskerakondlast vastasid kaamera ees Postimehe küsimusele, mida nad arvavad erakonna esimehe Edgar Savisaare üleeilsest Ukraina-teemalisest sõnavõtust.

Partei riigikogu fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul oli Savisaarel sel teemal eile Enn Eesmaa, Mailis Repsi ja Jüri Ratasega pikk ja sisukas kohtumine ning samuti on erakonna esimees meedias oma ütluste kohta selgitusi andnud.

«Ma arvan, et ta on täna kinnitanud sedasama, mida meie, allakirjutanud (riigikogu algatas täna Ukrainat toetava avalduse eelnõu – toim.), ütlesime – igasugune jõu kasutamine ühe riigi vastu on lubamatu,» sõnas Simson ja lisas, et tema teada on Savisaar meedias oma ütlusi selgitanud.

Mihhail Stalnuhhin nõustus Savisaare avaldusega, öeldes, et Ukraina põhiseaduse järgi on peaministri ja valitsuse kinnitamine ainult presidendi teha ning presidendiametis on praegu puhtformaalselt Viktor Janukovitš.

Jüri Ratas vastas küsimusele, kas Savisaare avaldust arutati ka tänasel Keskerakonna fraktsiooni koosolekul, et seal räägiti Ukraina teemadest ega andnud täpsemaid selgitusi.

Üleeile ütles Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, et Ukraina praegune valitsus on võimule saanud kaikameeste abiga ja sel puudub mandaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles