Hagel: USA tugevdab sõjalist koostööd Poola ja Balti riikidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Chuck Hagel.
USA kaitseminister Chuck Hagel. Foto: SCANPIX


USA kaitseminister Chuck Hagel teatas täna, et Ühendriigid kavatsevad sõjalist koostööd Balti riikide ja Poolaga veelgi laiendada, et näidata keset keerulisi sündmusi oma tugevat toetust liitlastele.
 

Liitlaste toetamine tähendab Hageli sõnul muuhulgas enam lennuvägede treenimist Poolas ja USA rolli suurendamist NATO Balti riikide õhuturbemissioonil.  


Samal kohtumisel kinnitas USA armee kindral Martin Dempsey, et rääkis oma Vene kolleegi kindral Valeri Gerasimoviga ja ärgitas teda vaoshoitusele. Hageli sõnul kavatseb NATO komandör ja USA Euroopa väejuhatuse juht kindral Philip Breedlove kohtuda Kesk- ja Ida-Euroopa kaitseülematega.

«Praegu on aeg targaks, tasakaalukaks ja kindlaks juhtumiseks,» sõnas Hagel Senati väejõudude komitee eest.

«See on meile kõigi jaoks aeg seista Ukraina rahva kõrval ja toetada nende riigi territoriaalset terviklikkust ja suveräänsust ning nende õigust valitsusele, mis täidab rahva tahet,» rääkis ta.


USAl on praegu Poolas väike umbes kümne liikmeline meeskond, mis toetab sealse sõjaväe väljaõpet. NATO õhuturbemissioon Eesti, Läti ja Leedu taevas sai alguse juba kümme aastat tagasi, sest ühelgi Balti riigil pole võimekat õhuväge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles